Ja és hizlal. Már ha megesszük. Mert csak az nem hizlal, amit nem eszünk meg.
Az alaptészta egy egyszerű kelt tészta. Ha van jól bevált recepted, akkor használd azt nyugodtan.
Én ezt használtam:
1 kg. liszt,
6-7 dl. tej
1 cs. élesztő (kovásznak)
2 dl.olaj, vagy 1 rama
só
3 tojás
Alapos kidagasztás után, négy cipócskát formálok belőle és duplájára kelesztem.
Amíg kel a tészta 2 pohár tejfölbe zúzok fokhagymát, reszelek sajtot. Én most parizert tettem bele és azt is lereszeltem. Kockára vágtam a lila hagymát.
Mennyiséget azért nem írok, mert ez már egyéni döntés lehet.
Tehetünk bele még kukoricát, pritaminpaprikát, uborkát, salátát, retket, füstölt tarját, sonkát és még.......
Miután megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtom ( síkálom),
és megkenem a fokhagymás tejföllel.
Ezután rápakolom a felaprított alkatrészeket.
Feldarabolom.
Sütöm 25-30 percig kb. 185 fokon.
Tányérra rakom, kínálom.
Egy ideig ellenállok, majd erős jellemem félretéve, megajándékozom magam egy darabbal. És már ha bűnözök, akkor nem is a legkisebbet választom.
Nagyon finom, melegen, langyosan és hidegen is.
Kínáljunk hozzá mustárt, kechupot.
Utána pedig feltétlen igyunk egy pohár hegyaljai borocskát :-)
Süssétek meg és mutassátok Julámnak :-)
Sok sikert.
Julám! Nagyon köszönöm. Lepénynek szoktam ilyet csinálni, a fokhagymás tejföl nagyon finom rá, de így feltekerve még gusztább, így is elfogom készíteni. Még egyszer köszönöm. Stefi
VálaszTörlésJól néz ki, bár nekem is nagyon erős jellemem van, de félretenném én is :D
VálaszTörlésHú, de jól néz ki:-) Jó lenne megkóstolni.
VálaszTörlés