Ez egy szolid, apró teasütemény, nagyon finom és "eteti magát" .
Viszont van még egy igen jó tulajdonsága!
Intelligens!
Tudja a dolgát.
A tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarom. Géppel kb. 5-7 perc.Majd hozzáadom a lisztet és a sütőport, s ezzel megint 5-7 percig kavarom.
Majd az egészet belekaparom egy nejlon zacskóba, aminek az egyik sarkán pici lyukat vágok. (harapok :-) )
Zsírozott, lisztezett tepsibe kis halmokat nyomok a zacskóból. Nem szorosan egymás mellé, mert egy kicsit elterül majd a tészta. Kb. 5 forintos nagyságú legyen és a közepébe tegyünk egy szem mazsolát.
Ezután annyi a dolgunk, hogy félretesszük a tepsit és hagyjuk pihenni. Azért estike a neve, mert este megcsináljuk és reggel sütjük.
Nos, bevallom csaltam :-(
Reggel kavartam ki ezt az adagot és délben sütöttem meg.
Reggelke mégsem lehet a neve.
Vagy mégis?
A lényeg, hogy hagyjuk pihenni legalább 4 órát. Ez idő alatt a süti teteje kicsit megszikkad.
Előmelegített sütőbe tesszük és 150 !!!! C-on 7-10 percig sütjük.
Már a 3-4 perctől látjuk, ahogyan kezd " intelligenssé " válni.
A sütink két rétegűvé válik.
Alól lesz a tészta és felől a hab.
Hát igen! Ez az intelligencia.
Hát ugye milyen izgalmas apró süti?
Hozzávalók:
Vidékies változatban: ahány tojás, annyiszor 7 dkg. porcukor, és annyiszor 7 dkg. liszt. Pici sütőpor, mazsola.
Itt szeretném megköszönni a Borika segítségét.
Városi változatban: 4 egész tojás, 30 dkg. porcukor, 25 dkg. finomliszt, fél csomag sütőpor,1 csomag vaníliacukor, mazsola.
Csak ajánlani tudom ezt a kis aranyos édességet!
Sok sikert hozzá.
Üdv:
Drága Julám!
VálaszTörlésNagy szorgalommal készítgetem útmutatásaid alapján a sütiket. Az én estikém nem "akar" intelligens lenni. Mi lehet a baj?
Így is finom ,ehető,de a habocska hiányzik róla. :(