A barackot lehet befőzni, megfőzni, kifőzni, megsütni...
Most az utóbbit követtem el vele.
5 tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg porcukor
16 dkg Rama
30 dkg rétesliszt
1 kg sárgabarack
A Ramát a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a
réteslisztet, a sütőport, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot
is beleforgatjuk. A masszát egy közepes nagyságú, Ramával kikent tepsibe
simítjuk. A kimagozott, negyedekbe vágott barackot egyenletesen
elosztjuk a tetején és előmelegített sütőben 180 C-on , 25-30 perc alatt
megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Ezt a receptet a Sütigyár.hu oldalán találtam és nagyon jónak találom.
A méret ne tévesszen meg senkit. Ez "ipari" tepsi!
Szeretettel ajánlom mindenkinek a barack ezen formáját (is).
Jó étvágyat hozzá.
Üdv:
Nagyon fincsinek néz ki :_)
VálaszTörlésOkvetlen kipróbálom én is .
Üdv. Májuska