Vajaspogácsa kicsit megvariálva!
Nagyon finom vajaspogácsa receptet kaptam kolléganőmtől, azóta csak azt sütöm.
Íme a recept:
1 kg. liszt
50 dkg. Ráma
3 db tojás sárgája
1 ek. só
1 cs. élesztő (kovász)
1 nagy pohár tejföl
Összegyúrjuk és pihentetjük a tésztát.
Amikor duplájára kelt, akkor nyújtottam, szaggattam, formáztam.
Rózsa formázása
Kattints a fenti linkre, ahol látható, hogyan készül a rózsa.
180 fokon sütöttem.
Az az igazság, hogy nem magamtól vagyok ilyen ügyes. Láttam egy orosz oldalon, sajnos a forrást pontosan nem tudom megjelölni, ahol uborka szeletekkel követték el ezt a tekerési technikát hidegtálak díszítésekor.
Gondoltam, megpróbálom tésztával ugyanezt.
Szerintem, és azon ismerőseim szerint, akik látták és kóstolták, sikeres volt.
Sok sikert a kipróbáláshoz.
Üdv:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése