Amíg fő, addig megcsináljuk a sűrítést.
3 púpozott evőkanál (ek) lisztből és 6 ek. olajból zsemleszínű rántást készítünk. Majd belepréselünk vagy vágunk 2-3 cikk fokhagymát és 3 ek. kristálycukrot is adunk hozzá és szórunk rá piros paprikát, egy teáskanál (tk) ecetet és egy ek mustárt. Összekavarjuk és felöntjük kb. 3-4 dl vízzel. Elkavarjuk és hozzáadunk egy nagy tejfölt.
Ezzel sűrítjük a főzeléket. Beleöntjük és összeforraljuk az egészet.
A lencsefőzeléknek édeskés, sós, savanykás ízűnek kell lennie.
Sült virslivel vagy fasírttal kínáljuk.
Üdv és puszi
Boldog új évet kívánok neked . ezt készítettemén is csak az én receptem szerint az első forrástól számítva 5 perc múlva le kell önteni a vizet róla és forró vízzel felengedni aztán ízesíteni .. :)
VálaszTörlés