akkor fahéj :-)
Azt mondják, hogy a fahéj a legünnepibb fűszer!
Szeretjük meghitt, kellemes illatát, ami belengi az otthonunkat, mikor az ünnepre készülődünk. De nem csak az illata miatt lehet jó és hasznos a fahéj, emellett még számtalan előnyös tulajdonsága is van:emésztés, fogyókúra, cukorbetegség, öregedésgátló, vírus- és baktériumölő,hangulatjavító hatású.
Fahéjas almarózsák
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas-leveles tészta
- 3 alma
- 5 ek.cukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál cukor
- 2 ek. citromlé
Feltesszük a vizet főni a 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével.
Amikor forr a víz, beletesszük az almaszeleteket és két perc múlva ki is szedjük, törlőruhára tesszük. Ez a folyamat azért kell, hogy hajlítható legyen az alma.
A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyemetszővel. Megszórjuk a cukor - fahéj - citromhéj keverékkel, majd még egyszer végighempergetjük a nyújtófát rajta, hogy a töltelék ne szóródjon ki csavarás közben.
Ezután a csíkokra rárakom az almaszeleteket úgy, hogy azok egy kissé fedjék egymást, majd pedig szépen feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé rakom a rózsákat, vagy maffin sütőbe teszem és 220 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.
Porcukorral meghintem és langyosan kínálom.
Sok sikert hozzá és jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése