2014. október 6., hétfő

Szüreti kalács

Szüret, még ha bor nincs is :-)

Egy kalács, ami könnyen és gyorsan elkészíthető.

A recept:
1 kg liszt
1,5 dl olaj
1 db élesztő (kovásszal)
25 szem édesítőszer
2 ek. porcukor
0,5 l tej
1 tk só
3 ek. kakaópor

A kakaó kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk és a tésztát ketté osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.


Ezután a fehér és a barna tésztát egyenlő részre osztjuk.

Egymásra tesszük a fehér és a kakaós tésztát és kinyújtjuk, majd feltekerjük.



 Tepsibe tesszük.

Kelesztjük kb. 30 percet, majd 200 fokon sütjük, kb. 20 percig.
Miután megsült, cukros vízzel lekenjük, konyharuhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

Szeleteljük, és mire észbe kapunk kezdhetjük a következő adagot dagasztani, mert pillanatok alatt elfogy.


 Nagyon egyszerű és igen finom sütemény :-)

Üdv:



















3 megjegyzés:

  1. Drága Julám! Mit jelent, hogy sz élesztő kovásszal?

    VálaszTörlés
  2. 1 db élesztő kovásszal: 1 db élesztőt elmorzsolsz kb. fél deci langyos tejben pici cukorral. A tetejét megszórod liszttel. Felfuttatod.
    Ezt hívjuk úgy, hogy kovász. :-)

    VálaszTörlés
  3. Ok. Köszönöm! Én csak felfuttatni szoktam. Nagyon szép! Megpróbálom. Köszönöm a receptet. Ölellek!

    VálaszTörlés