Tündérsütemény
1 db Ráma
20 dkg porcukor
5 db tojás sárgája
1 cs sütőpor
50 dkg liszt
2 cs puncspudingpor
20 dkg k.cukor
0,5 l tej
450 gr. (3 pohár) téjföl
5 tojás fehérje hab
só
A Ramát a porcukorral habosra kavarjuk, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet.
A kapott masszát két részre osztjuk, kb. 2:1 arányban. (2/3 és 1/3 :-D )
A nagyobbik részt zsírozott, lisztezett tepsi aljára tesszük.
Erre kerül a töltelék.
A pudingport a k.cukorral, tejjel elkészítjük, és még melegen hozzáadjuk a tejfölt és a felvert tojások habját, csipet sót.
A tészta 1/3 részével berácsozzuk a sütemény tetejét.
180 fokon sütjük .
Melegen ne is akarjuk szeletelni, mert az nem fog menni.
Legjobb másnapra halasztani, de akkor menni fog a dolog :-)
Magas , rezgő töltelékes sütit kapunk.
Szeretettel ajánlom ezt a sütit mindenkinek.
Az ötletet köszönöm OlajBogyónak :-)
Ui. Ez a süti az elnevezése miatt is igen tetszik nekem. Ebből kiindulva bízom abban, hogy egyszer találok egy olyan receptet is, aminek Tündérvirágoskert a neve :-)
De ha nem, akkor majd én kitalálok egyet!! ( Ezt csak néhányan értjük, de mi nagyon :-D )
Sok sikert a süti elkészítéséhez.
S ha megsütöttétek és ízlett, igyatok utána egy kis finom borocskát! :-)
Egészségetekre váljék!
Üdv:
2014. július 17., csütörtök
2014. július 13., vasárnap
Barackos pite
A barackot lehet befőzni, megfőzni, kifőzni, megsütni...
Most az utóbbit követtem el vele.
5 tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg porcukor
16 dkg Rama
30 dkg rétesliszt
1 kg sárgabarack
A Ramát a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát egy közepes nagyságú, Ramával kikent tepsibe simítjuk. A kimagozott, negyedekbe vágott barackot egyenletesen elosztjuk a tetején és előmelegített sütőben 180 C-on , 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Ezt a receptet a Sütigyár.hu oldalán találtam és nagyon jónak találom.
A méret ne tévesszen meg senkit. Ez "ipari" tepsi!
Szeretettel ajánlom mindenkinek a barack ezen formáját (is).
Jó étvágyat hozzá.
Üdv:
Most az utóbbit követtem el vele.
5 tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg porcukor
16 dkg Rama
30 dkg rétesliszt
1 kg sárgabarack
A Ramát a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát egy közepes nagyságú, Ramával kikent tepsibe simítjuk. A kimagozott, negyedekbe vágott barackot egyenletesen elosztjuk a tetején és előmelegített sütőben 180 C-on , 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Ezt a receptet a Sütigyár.hu oldalán találtam és nagyon jónak találom.
A méret ne tévesszen meg senkit. Ez "ipari" tepsi!
Szeretettel ajánlom mindenkinek a barack ezen formáját (is).
Jó étvágyat hozzá.
Üdv:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)