2014. július 13., vasárnap

Barackos pite

A barackot lehet befőzni, megfőzni, kifőzni, megsütni...

Most az utóbbit követtem el vele.

5 tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg porcukor
16 dkg Rama
30 dkg rétesliszt
1 kg sárgabarack

A Ramát a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát egy közepes nagyságú, Ramával kikent tepsibe simítjuk. A kimagozott, negyedekbe vágott barackot egyenletesen elosztjuk a tetején és előmelegített sütőben 180 C-on , 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Ezt a receptet a Sütigyár.hu oldalán találtam és nagyon jónak találom.


A méret ne tévesszen meg senkit. Ez "ipari" tepsi!


Szeretettel ajánlom mindenkinek a barack ezen formáját (is).


Jó étvágyat hozzá.


Üdv:

1 megjegyzés: