2016. szeptember 25., vasárnap

Az aranyosi keresztig és vissza! 5,6 km.

A mai vasárnapon gyöngyöző, aranysárga csibehúsleves és rántott sertéskaraj burgonyapürével is lehetett volna ebédre, de ehelyett inkább kihasználva a jó időt, elmentem járni egyet.
Nem volt kísérőm, de nem voltam magányos. Velem voltak a gondolataim, terveim, emlékeim.
A napokban került az Aranyos, Abaújkér, Abaújszántó és Boldogkőújfalu felé vezető utak kereszteződéséhez vissza a kereszt, ami felújításra szorult.
Egyszerű fakereszt, rajta a megfeszített Jézus.

"A kereszteknek az asszonyok, lányok viselik gondját. Ált. szombatonként friss virágot visznek hozzájuk, halottak napján gyertyát égetnek a tövükben. A kereszt  előtt elhaladó férfiak megemelik kalapjukat, keresztet vetnek. Asszonyok együtt imádkoznak előtte, koszorút helyeznek el rajta.A kereszt hagyományos megállója, állomása a zarándokútnak."- mondják a régi öregek.

Az abaújszántói Nordic Wolking csoport is gyakran túrázik (ha úgy tetszik zarándokol) erre, elhaladva a kereszt előtt, melyen kis táblán egy írás olvasható: " Aki itt elmész, imátkozzál el egy Miatyánkot a beteg gyerekekér."


 Nem tiszteletlenségből tettem fel a lábamat, hanem mert dokumentáltam, hogy itt vagyok.


Hiányzott a kereszt, de megérett a felújításra.
Köszönjük Trombitás Jánosnak, és segítőinek.


U.I. És valóban, ki itt elmész imádkozz egyet a beteg gyerekekért.

2 megjegyzés:

  1. Sajnos, nem tudok elmenni előtte, de egy imát most, itt elmondok a beteg gyerekekért és azoknak a gyerekeknek az emlékére, akik sajnos már nincsenek köztünk.
    Teljesen megértelek, hogy így egyedül "zarándokolva" is mennyi lelki feltöltődést kaphatsz. Nagy ölelés ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Jolimama! Szeretettel gondolok Rád és ölellek.

      Törlés