2013. május 22., szerda

Charlott torta

Első körben sütünk 3 db 4 tojásos piskótatekercset.
Még melegen megkenjük valami jóféle lekvárral  és szorosan feltekerjük.
Következő lépésként felforralunk 7 dl. tejet és langyosra hűtjük.
4 tojás sárgáját 4 evőkanál kristálycukorral és 2 csomag vaníliacukorral kikavarunk.
Hozzáadjuk a langyos tejhez és felfőzzük.
Csak 3-4 percig főzzük, mert kicsapódik a tojás és azt nem szeretjük :-(
Ehhez a meleg masszához hozzáadom a 2 dl. hideg tejben eláztatott zselatint ( egy csomag Horváth Rozi), és teljesen hidegre hűtöm .
500 ml. Hulala tejszínt felverek kemény habbá és a kihűlt krémhez adom.

Amíg hűl a krém, addig szépen felszelethetem a piskótatekercset.
2 üvegtálat kibélelünk folpackkal.  A tálat úgymond kibélelem pistótaszeletekkel és öntök rá egy réteg krémet. Majd ismét piskóta és ismét krém.
Ez a mennyiség két tortára lesz elegendő.
Hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap tálcára borítjuk. Leszedjük a folpackot és gyönyörűen szeleteljük.
Nagyon kellemes ízhatás :-)




Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek 6 tojásról készült piskóták. Azért változtatok a recepten, mert ennél a tortánál az a szabály, hogy ne is lássuk a krémet, csak a piskótatekercseket.
Kisebb tekercseket jobban lehet sűrűn rakni.

Megjegyzem, hogy amikor először készítettem, féltem, hogy nem fog a krém megszilárdulni, mert elég hígnak láttam, amikor rétegeztem.
De félelemre semmi ok. Reggelre szépen megdermedt az egész.
Igaz, készen állt 2 vészmegoldás, mert elég kreatív vagyok :-)
1. Megesszük kanállal!
2. Átváltoztatom somlói galuskának.

Bátran ajánlom mindenkinek.
Sok sikert hozzá és jó étvágyat!


Üdv:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése