2013. május 27., hétfő

Csirkepaprikás

De szólíthatjuk egyszerűen tejfölös húsnak is!
Hozzávalók:

A hagymát felaprítod, nagyon kevés olajon üvegesre pirítod.

Már hallom is, hogy de anya! Mi az, hogy üvegesre?
Kicsit átlátszó lesz a hagyma.
Átlátszó, mint az üveg.
Ne a sörösüvegre gondolj most :-)

Tehát: amikor egy kicsit megfonnyasztottad a hagymát, beleteszed a húst. Jelen esetben a csirkecombot.
Egy-két percig így sütöd, és a hús szépem be fog fehéredni, egy pörzsanyag képződik.

Ezután teszünk rá fűszerpaprikát, sót, borsot és felengedjük vízzel.


Ennél az ételnél nagyon fontos "kellék" a babérlevél. Kellemes, savanykás ízt ad.(A babérlevél, más néven a dicsőség levele ismert jótékony hatási:segíti az emésztést, stresszoldó, izületi és reumás fájdalmakra kiváló.)

Fedő alatt puhára főzzük a húst.
Ez idő alatt elkészítjük a habarást.
Két púpozott evőkanál lisztet elkeverek 2 deciliter vízzel, úgy hogy a vizet fokozatosan adom a liszthez. Így nem lesz csomós a liszt. Ezután hozzáadom a tejfölt.

Ha a husi megpuhult, vágok rá egy fél zöldpaprikát. Ezt csak ilyenkor teszem bele, a vége felé, hogy maradjon "roppanós".

Ráöntöm a habarást a húsra. Ha felforrt, akkor el is készült.
 Pontos mennyiséget nem tudok mondani, mert különbség van két csomag liszt, illetve 2 pohár tejföl minősége között. De azért ez így jó kiindulási pont.
A két ek. liszt elég lesz. Ha sűrű lenne a szaft, akkor még adj hozzá egy kis vizet.
Legyen bőven szaft alatta.
A legfinomabb galuskával, de jelen esetben a Fusili tésztával is igen remek volt.


S még valami: ugyan így csinálhatsz sertéshúsból , csirkemellből, esetleg marhából is tejfölös húst.

Na hajrá :-)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése