2018. december 31., hétfő

Lencsefőzelék, mert kell a lóvé! :-)

50 deka lencsét alaposan megtisztítunk és néhány babérlevéllel és kicsi sóval feltesszük főni kb. 2 liter vízben.



Fedő alatt puhára főzzük. Ennek az ideje nagyon változó, ezért nem határozom meg. A lényeg, hogy puha legyen.
Amíg fő, addig megcsináljuk a sűrítést.
3 púpozott evőkanál (ek) lisztből és 6 ek. olajból zsemleszínű rántást készítünk. Majd belepréselünk vagy vágunk 2-3 cikk fokhagymát és 3 ek. kristálycukrot is adunk hozzá és szórunk rá piros paprikát, egy teáskanál (tk) ecetet és egy ek mustárt. Összekavarjuk és felöntjük kb. 3-4 dl vízzel. Elkavarjuk és hozzáadunk egy nagy tejfölt.

Ezzel sűrítjük a főzeléket. Beleöntjük és összeforraljuk az egészet.
A lencsefőzeléknek édeskés, sós, savanykás ízűnek kell lennie.

Sült virslivel vagy fasírttal kínáljuk.


Üdv és puszi

1 megjegyzés:

  1. Boldog új évet kívánok neked . ezt készítettemén is csak az én receptem szerint az első forrástól számítva 5 perc múlva le kell önteni a vizet róla és forró vízzel felengedni aztán ízesíteni .. :)

    VálaszTörlés