1 l. tejhez: 1 vaníliapuding, 3 tojás,3+ 3 ek. cukor, 1 vaníliacukor,
A pudingport a 3 ek. cukorral, a vaníliacukorral és a tojások sárgájával csomómentesre kavarjuk és lassan hozzákeverjük a tejet, majd lassú tűzön felforraljuk. Nem szabad sokáig forralni, mert a tej "kipelyhesedik".
Ezzel a madártej el is készült.
A tojások fehérjét 3 ek.k.cukorral kemény habbá verjük.
Egy lapos tányérra kanalazunk a habból, elegyengetjük és betesszük a mikróba kb. 90 mp. 1200 watt.
Ez idő alatt szépen megszilárdul a hab olyan szinten, hogy bátran lehet vele bánni. Akár fel is lehet kockázni.
Én most azt a megoldást választottam, hogy süteményszaggatóval szív alakot szurkáltam.
És hogy még fokozzuk az élvezetet, egy kis barack.
Neeeem, nem pálinka, lekvár.
Az édes és a savanykás íz keveredése maga a bűnbe esés :-)))
Nem csak Kristóf szereti ám így! ;)
VálaszTörlés