2012. december 7., péntek

Sarlotte torta

Sógorom kedvenc tortája :-)

Süssünk egy piskótatekercset, kenjük meg lekvárral és szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra.

Egy tálat béleljünk ki folpack-kal. A piskótatekercset rakjuk a  tálba szépen szorosan egymás mellé.
Rakjuk ki az alját és az oldalát is. Öntsük bele a massza felét, tegyünk rá piskótatekercset, majd ismét a masszát. Simítsuk el. Legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap borítsuk tálcára és távolítsuk el a folpackot.
Ne díszítsük sehogyan, hiszen ez így tökéletes ahogy van :-)

Megjegyzésként annyit, hogy nem érdemes vékony szeletet adni a vendégeknek, mert úgy is kérnek még :-)

És most a hozzávalók: 6 tojásos piskótatekercs, megkenve lekvárral.

Krém: 2 db tejszín ízű pudingot felfőzünk 7 dl tejjel 4 evőkanál cukorral.Belekeverünk 1dl forróvízbe 3 teáskanál zselatint. Langyosra hűtjük és a pudinghoz keverjük.Teszünk bele 20 deka gyümölcsöt. Málnát, vagy epret.
5dl tejszínt(Hulala)felverünk 2 evőkanál cukorral és a már kihült pudingos, gyümölcsös anyaggal összekeverjük.
Innen kezdve gyorsan bánunk a tortánkkal, nehogy hamar megdermedjen a massza.


Nagyon kellemes ízű torta.

Próbáljátok ki,mert megéri :-)
Sok sikert hozzá.

Üdv:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése