Piskóta tekercshez: 8db tojás, 8 ek. kristálycukor, 8 ek. liszt, 1 sütőpor, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 35dkg Rama, 15dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Ha van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot.
Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom és hozzá keverem a szódabikarbónát is. Ettől fel fog az egész habzani. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt.Szépen kidolgozzuk a tésztát, síkáljuk és a tepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.
Következő lépésként sütünk egy 8 tojásos piskótatekercset, amit lekvárral kenünk meg.
A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejjel megfőzzük. A Ramát a porcukorral habosra kavarjuk, s a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az első mézes lapot megkenjük a krémmel.
Ez után ismét krém következik
majd a mézes lappal lefedjük. Letakarva hagyjuk "pihenni", had puhuljon meg a mézes lap.
Elkészült a sütemény, a teteje ez esetben így maradt. A kedves kis anyuka nem kért rá sem csokimázat, sem porcukrot.
Vékony pengéjű késsel szeleteljük fel.
Nagyon kellemes ízharmónia a savanykás lekvár és az édes krém.
Ez sem a legegyszerűbb sütik közé sorolandó, de minden képen megéri a fáradozást.
Sok sikert hozzá.
Süssétek és hozzátok a fotókat :-)
Nos, így nem csak nekem lesz meg stafírungként Édesanyám receptes könyve :)
VálaszTörlésJulám. Mindig kicsit megállok az olvasással mikor azt olvasom, hogy " sikál". Az után rájövök, hogy a kinyújtásról beszélsz. Mifelénk a süteményt kinyújtani szoktuk, a padlót meg felsikálni.
VálaszTörlésNe haragudj, ezt nem tudtam kihagyni. -:)
Egyébként ki fogon próbálni, mert nagyon finomnak tűnik.
Marika! A követ mi is sikáljuk, de a tésztát síkáljuk :-) És tudod mivel síkáljuk? Nem fogod elhinni :-) Síkálóval :-D
VálaszTörlés